Trends in de herenmode van 2023

Geplaatst op 09-11-2023

Categorie: Fashion

De herenmode van 2023 wordt gekenmerkt door een terugkeer naar sportieve elegantie en een herwaardering voor klassieke, tijdloze stukken. Varsity jassen, een symbool van de Amerikaanse universiteitscultuur, maken een sterke comeback en bieden een perfecte manier om kleur en contrast toe te voegen aan uw outfit. Deze jassen kunnen nonchalant over een wit T-shirt en lichte jeans gedragen worden voor een retro-coole look, of gecombineerd met een Oxford shirt en chino's voor een meer gepolijste uitstraling.

Fleece jassen blijven populair binnen de 'gorpcore'-trend en zijn een essentieel onderdeel van de laagjesmode voor herfst en winter. Ze worden gecombineerd met outdoor-items zoals cargobroeken en stevige schoenen. De heruitvinding van de cargobroek heeft het getransformeerd tot een trendy garderobe-item. Deze broeken kunnen casual gedragen worden in plaats van jeans, of aangekleed met slimme stukken voor een moderne draai aan de smart-casual look.

Klassieke basketbalsneakers maken een opmars en worden getipt als een van de heetste sneakerstrends. Modellen zoals de New Balance 550 en de Nike Dunk zijn veelzijdig en stijlvol en kunnen gecombineerd worden met hoodies en losse broeken voor een ontspannen, casual look.

Voor de zomer zijn functionele sandalen met nylon-webbing een topkeuze voor schoenen, gedragen met shorts en een shirt met Cubaanse kraag voor een ontspannen zomerse vibe. Penny loafers genieten van hernieuwde aandacht en zijn perfect voor zowel casual als meer formele gelegenheden, terwijl 'dad shoes' populair blijven vanwege hun eenvoud en tijdloze ontwerp.

Herenmode in 2023 omarmt dus een mix van comfort, functionaliteit en tijdloze elegantie binnen de mode, waarmee mannen een persoonlijke stijl kunnen uitdrukken die zowel modieus als praktisch is.